Beste klant, vanaf 19 juli tot 6 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.
U kunt wel gewoon bestellen in deze periode, wij verzenden dan weer vanaf 6 augustus.
Bedankt voor uw begrip en wij wensen u ook een fijne vakantie toe!
Magneetverf kopen

U wilt magneetverf kopen maar wat is het precies?

 

Magneetverf klinkt misschien heel bijzonder maar eigenlijk valt dit wel mee. Het is namelijk een gewone latex verf op waterbasis met daaraan ijzerstof toegevoegd. Dit ijzerstof zorgt ervoor dat magneten worden aangetrokken. Hierdoor ontstaat magnetisme. 

Het is hierom belangrijk om voldoende lagen magneetverf aan te brengen zodat magneten goed worden aangetrokken tot de ijzerdeeltjes in de verf. Wanneer u meer lagen  aanbrengt op het oppervlak, komt er meer ijzerstof op en verhoogt u de aantrekkingskracht tot magneten.

Magneetverf kan niet vergeleken worden met een volledige metalen plaat aangezien het ijzergehalte in de verf uiteraard minder is dan een ijzeren plaat. Hierdoor kun je niet al te zware dingen laten kleven op magneetverf. U kunt bijvoorbeeld wel tekeningen ophangen, memo's, foto's maar ook niet al te zware woonaccessoires zoals fotolijstjes, letters enz.. Mogelijkheden genoeg dus en met het grote voordeel dat u door het gebruik van magneten geen gaatjes in de muren en bijvoorbeeld tekeningen hoeft te maken.
 

Aantal lagen magneetverf

 

Wanneer u magneetverf wilt aanbrengen is het natuurlijk van belang hoeveel lagen u gaat aanbrengen. Wanneer u dit weet  dan kunt u ook de benodigde hoeveelheid magneetverf bepalen. Normaak gesproken zijn drie lagen magneetverf voldoende. Hoeveel lagen u het beste aan kunt brengen is afhankelijk van de volgende factoren; 

- Ten eerste is de magneetverfkwaliteit van belang. Een professionele soort zorgt meestal voor meer aantrekkingkracht dan een magneetverf van bijvoorbeeld Action of vergelijkbare winkel waardoor de laatstgenoemde verf meer lagen nodig zal hebben voor voldoen aantrekking tot magneten.

- Hiernaast is de toepassing belangrijk. Wilt u bijvoorbeeld een muur verven of een magneetbord maken voor alleen wat tekeningen of foto's, dan zijn drie lagen meestal voldoende. Wilt u zwaardere voorwerpen laten kleven dan is het aan te raden zeker meer dan drie lagen aan te brengen.

- Ook is het goed om rekening te houden met eventueel aan te brengen afwerklagen over de magneetverf, zoals schoolbordverf, whiteboardverf of muurverven. Voor elke laag afwerkverf kunt u het beste een extra laag magneetverf aanbrengen zodat de aantrekkingkracht voldoende blijft.

Tenslotte is het van groot belang welke magneten gebruikt worden op magneetverf. Wij zullen hier nog een ander artikel over schrijven.
hoeveel afwerklagen je naderhand wilt aanbrengen, waarvoor je het wilt gebruiken; Wil je alleen tekeningen of memo’s ophangen of misschien wel zwaardere posters of lichte woonaccessoires en welke magneten gebruikt gaan worden. Hieronder zullen we dit nader toelichten.

Ook goed om nog te weten is dat magneetverf snel droogt. Dit komt omdat de verf op waterbasis is waardoor je meerdere lagen op een dag kunt aanbrengen. Een aantal lagen magneetverf aanbrengen lijkt meer werk en tijd te kosten dan het eigenlijk is.
 

Welke magneetverf kopen

 

Magneetverf is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De professionele verf met echte ijzerdeeltjes  is de beste keuze wanneer u hoge eisen stelt aan het te verven oppervlak. Deze verf heeft de beste vulstoffen wat de verwerkbaarheid ten goede komt en zorgt voor een glad oppervlak. Goede vulstoffen en een glad oppervlak zorgen voor een uitstekende aantrekkingskracht tot magneten. Professionele magneetverf wordt vaak ook door de vakschilder gebruikt.

Naast de professionle verf is ook een 'standaard kwaliteit' verkrijgbaar. Deze verf is vaak donkerder van kleur doordat metaalvervangende stoffen zijn toegepast. Deze verf is overigens prima te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een magneetbord wilt maken.

In onze webwinkel kunt u beide soorten magneetverf aanschaffen en ook de juiste verfmaterialen om de magneetverf goed aan te kunnen brengen.
 

 

  Magneet-verf.nl     05-06-2018 22:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
De waardering van www.magneet-verf.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 156 reviews.