Magneetverf kleuren

Magneetverf, welke kleuren zijn verkrijgbaar en wat zijn de mogelijkheden hierin? Regelmatig worden wij gebeld door klanten met de vraag of magneetverf ook in kleur verkrijgbaar is. Helaas kunt u magneetverf niet in kleur kopen. Zowel in de verfwinkel als online kunt u dit niet bestellen. Waarom dit zo is zullen wij u hieronder uitleggen.

Even terug naar de basis: wat is magneetverf?

 

Magneetverf is een ijzerhoudende verf. Dit wil zeggen dat het een latex verf op waterbasis is met door de verf heen vele ijzerdeeltjes of ijzer vervangende deeltjes gemengd, zoals magnetiet, ook wel magnetite genoemd. Deze ijzer (vervangende) deeltjes zorgen ervoor dat verf midden grijs tot donkergrijs wordt. Wanneer u witte latex met de ijzerdeeltjes vermengd ontstaat de grijze kleur. Dit is dan ook de reden dat magneetverf alleen in deze (donker)grijze kleur verkocht wordt.

Magneetverf mengen met kleur pigment

 

U zou kunnen bedenken dat de kleur van magneetverf kan worden beïnvloed door kleur pigment aan de verf toe te voegen. Helaas gaat ook dit niet werken aangezien er dan dusdanig veel kleur aan de verf moet worden toegevoegd om de grijze kleur te veranderen, dat de magneetverf bijna weer muurverf wordt. De verhouding verf en metaaldeeltjes wijzigt op deze manier. In verhouding tot de verf neemt het aantal metaaldeeltjes zoveel af dat de aantrekkingskracht tot magneten verdwijnt. Hierdoor zou dit het doel van magneetverf voorbij gaan.

Andere mogelijkheden om magneetverf toch een kleur te geven

 

Gelukkig is het wel mogelijk om magneetverf andere kleuren te geven. Dit kan namelijk eenvoudig door muurverf in kleur aan te brengen nadat de magneetverf in meerdere lagen (minimaal 2 tot 3 lagen) is opgebracht. Op deze manier heeft u onder de gekleurde muurverf voldoende metaaldeeltjes zodat magneten hier op blijven kleven.

Ook zou u kunnen overwegen om schoolbordverf (wat ook wel krijtbordverf wordt genoemd) kunnen aanbrengen over de magneetverf. Dit doet u dan in plaats van de gekleurde muurverf. Schoolbordverf kunt u namelijk wel in meerdere kleuren krijgen. Bij ons kunt u schoobordverf online bestellen in de kleuren zwart, blauw en roze. Het voordeel hiervan is dat u het geverfde oppervlak, naast de mogelijkheid van het gebruik van magneten, ook nog met schoolbordkrijt kunt beschrijven en uitwissen.

Mocht het u aanspreken om een magneetoppervlak te kunnen beschrijven dan is er tot slot nog een mogelijkheid; Transparante- of witte whiteboardverf als afwerklaag. Dit kunt u als volgt opbouwen:

- Magneetverf -> gekleurde muurverf -> transparante whiteboardverf

Op deze manier houdt u de gekleurde muurverf in het zicht en kunt u het oppervlak ook met whiteboardmarkers beschrijven en dit tevens weer uitwissen.

- Magneetverf -> witte grondverf -> witte whiteboardverf

Zo krijgt u een wit, met whiteboardmarkers beschrijfbaar oppervlak wat tevens een magneetbord is.

In onze webwinkel kunt u zowel de witte- als transparante whiteboardverf bestellen. Kortom, er zijn nog mogelijkheden om een oppervlak met magneetverf in een gewenste kleur te maken!
  Magneet-verf.nl     22-06-2018 12:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
De waardering van www.magneet-verf.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 156 reviews.