Beste klant, vanaf 19 juli tot 6 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.
U kunt wel gewoon bestellen in deze periode, wij verzenden dan weer vanaf 6 augustus.
Bedankt voor uw begrip en wij wensen u ook een fijne vakantie toe!
Magneetverf aanbrengen

U heeft magneetverf gekocht of wil de verf gaan kopen. Dan rest de vraag; Hoe brengt u dit op de juist manier aan op het oppervlak. Hieronder leest u waar op gelet dient te worden en wat u nodig heeft om de magneetverf zo goed mogelijk aan te kunnen brengen.

Zorg allereerst dat u voldoende verf heeft om het juiste aantal lagen aan te kunnen brengen. Hiervoor geldt in het algemeen; Ga uit van minimaal 2 tot 3 lagen magneetverf van professionele kwaliteit en minimaal 3 of meer lagen bij een standaard kwaliteit magneetverf. Wanneer u over magneetverf nog een ander toplaag wilt aanbrengen, zoals whiteboardverf, schoolbordverf of muurverf in kleur, breng dan op voorhand voor elke van deze lagen nog een extra laag magneetverf aan.

Voorbeeld; U wilt een magneetmuur maken met professionele magneetverf en daar overheen nog twee lagen whiteboardverf.
- Ga dan uit van minimaal 2 tot 3 lagen magneetverf + 2 extra lagen verf. Totaal komt u op 4 tot 5 lagen magneetverf.


Wat heeft u nodig om magneetverf aan te brengen

 

Voor het beste resultaat is het uiteraard belangrijk om de magneetverf op de juiste manier op te brengen. Dit betekent; een goede laagdikte en zo glad mogelijk. Hiervoor kunt u het beste de volgende hulpmiddelen gebruiken:

- Een verfbakje
- Een verfrolbeugel
- Een laagpolige viltroller

Voor oppervlakken tot 5 m2 is een klein bakje van 15 x 29 cm voldoende, en een verfroller van 10 cm breed. Voor grotere oppervlakken kunt u overgaan tot een maat groter verfbak en een roller van 18 cm. Dit werkt dan prettiger.

Voor nieuwe oppervlakken (zoals nieuw hout) brengt u eerst een grondverf/primer aan. Bij zuigende ondergronden (zoals stucwerk, gips etc.) een voorstrijkmiddel of fixeermiddel. Deze voorschriften kunt u uiteraard ook lezen op het verfblik of informatiebladen. In onze webwinkel kunt u deze informatie downloaden in het veld van de productomschrijving.

Wanneer u magneetverf wilt aanbrengen op kunststof ondergronden dan dient voor een juiste hechting eerst een multiprimer of kunststofprimer aangebracht te worden. 

Roer het blik magneetverf goed door zodat de ijzerdeeltjes goed verdeeld worden in de verf. Hierna kunt u de magneetverf in meerdere lagen aanbrengen. Na de eerste laag zult u zien dat deze verf snel droogt. Dit komt doordat magneetverf op waterbasis is. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kunt u na enige tijd de volgende lagen aanbrengen. 
 

Veel werk om meerdere lagen magneetverf aan te brengen? welnee!

 

Wij merken regelmatig dat mensen neigen af te haken wanneer duidelijk wordt dat magneetverf in meerdere lagen dient te worden aangebracht. Men denkt dat de klus dan erg tijdrovend wordt. Dit valt gelukkig erg mee. De verf op waterbasis is snel droog waardoor de klus binnen een dag geklaard kan worden! Tip; Probeer wat magneten uit en evtentueel met hetgeen je op wilt hangen. Zo kunt u goed testen of de laagdikte voldoende is, of dat u beter nog een laag aan kunt brengen. Indien u voldoende lagen magneetverf heeft opgebracht dan kunt u desgewenst een afwerklaag aanbrengen en klaar bent u!

Veel succes met het aanbrengen van uw magneetverf!

  Magneet-verf.nl     06-06-2018 10:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
De waardering van www.magneet-verf.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 156 reviews.